Blanca Segarra
1851
post-template-default,single,single-post,postid-1851,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Blanca Segarra

La Blanca Segarra és una de les nostres farines de blat mòlta amb cilindres. Com no pot ser d’una altra manera, el blat és de proximitat, de la zona de Lleida i la Conca de Barberà.

Les característiques d’aquesta farina són les següents:
W150-160
P/L: 0.34
Proteïna: 10,5%

Es tracta d’una farina refinada, amb una extracció del 65-70%. És ideal per elaborar una gran quantitat de receptes: pa, pa de pessic, arrebossats, orelletes, galetes, magdalenes, i un llarg etcètera. El blat és el cereal més utilitzat per l’elaboració de farines, és per això que la gran quantitat de receptes és abundant, i se’n pot trobar com ingredient de molts plats.

Per nosaltres, fer farina amb cereals de proximitat és una prioritat. Durant aquesta època d’incertesa que ens ha tocat viure a causa de la COVID-19 i, especialment a les zones rurals, sortim a caminar i passejar pel terme mentre gaudim d’un paisatge protagonitzat, entre altres, pel sembrat de blat. Poder dir que el pa que mengem és elaborat amb farines que han sigut molturades amb blats que protagonitzen el paisatge que ens envolta, és un privilegi fàcil d’aconseguir i al que no podem renunciar.

Recolzar el comerç de proximitat és al nostre abast.

Tenim llibertat per decidir què comprar i on fer-ho. Aprofitem-ho.