Dia Mundial del Pa
1794
post-template-default,single,single-post,postid-1794,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dia Mundial del Pa

El dia 16 d’0ctubre celebràvem el dia del bon pa. El pa que fan al forn del teu poble o barri. El pa de proximitat. El pa fet amb paciència. El pa natural i saludable, sense processats ni químics. El pa fet amb massa mare. El pa dels forners i les forneres.

Avui en dia és important recordar què és el pa de veritat, el que s’elabora amb ingredients naturals. El pa és molt més que una barra: és un procés. És la farina, la massa mare, l’amassat, la fermentació, la fornada, l’aroma, la grenya, el soroll de quan el tallem, el sabor i l’acompanyament a qualsevol àpat del dia. Des de Farinera La Segarra apostem pel pa dels forners i forneres que respecten el temps que es necessita per elaborar-lo i, per tant, no es compon d’ingredients que acceleren el seu procés natural. Apostem pel pa que té una grenya i una forma imperfecta, que fa olor a pa. Aquell que, en tallar-lo, té forats a la molla que ens indiquen, encara més, el seu bon estat. 

Valorar aquest procés és el primer pas per menjar pa de qualitat. Comprant a un forn de pa no només mengem de forma més saludable, sinó que contribuïm al comerç just i de proximitat, i a fer que aquest món sigui una mica més sostenible.

Volem fer menció especial a les forneres i forners. Sense vosaltres aquest dia no existiria.