Farina de Blat Xeixa ecològica
1770
post-template-default,single,single-post,postid-1770,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Farina de Blat Xeixa ecològica

Què és la Xeixa? Un blat antic i rústic, nascut a les Illes Balears, que gairebé no ha patit cap modificació genètica. D’entre els blats tous, aquest és el més cultivat a nivell mundial. És un cereal dolç i intens, i amb baix contingut amb gluten, la qual cosa fa que sigui més digestiu i un dels blats més assimilables pel metabolisme humà.

  • Visualment destaca perquè les espigues i el gra són més petits que el blat convencional.
  • Pel que fa a les propietats, es diferència per la seva alta qualitat nutritiva i digestiva.

Antigament aquesta farina s’utilitzava molt a les Illes Balears, però al segle XX va disminuïr considerablement la producció del cereal. No obstant, avui en dia, encara que no es conreï en abundància, s’esta recuperant i reintroduint de forma ecològica.

Treballant amb aquest cereal es recuperen aromes tradicionals, es garanteix una qualitat excel·lent i el sabor del pa és més intens. Si a això li sumem que està certificat per l’agricultura ecològica i, a més a més, es moltura al molí de pedra… El resultat serà brutal!

Amb la farina de Xeixa no només es pot fer pa, sinó que també és ideal per a fer coques, ensaimades, galetes o bunyols.

A què esperes per provar-ho?