Lo Sòl de Terme
975
page-template-default,page,page-id-975,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Lo Sòl de Terme

Molí de pedra Getreidemühlen

La farina mòlta a la pedra consisteix en la mòlta del gra per mitjà de dues pedres de sílex, un tipus de roca d’elevada duració que gràcies al seu moviment rotatori i unes osques tallades trituren el gra del cereal, obtenint així aquesta gama de farines. És un procés lent i curós que conserva l’estat natural de la farina pel que fa al contingut i estabilitat de minerals, vitamines i proteïnes.

 

Aquest tipus de mòlta és nutricionalment més sana ja que conté el germen i part del segó. Aquestes parts són les que aporten més propietats organolèptiques i nutritives, és a dir, que són les parts que proporcionen més vitamines i minerals al pa i, a més a més, mantenen el sabor i l’aroma, tal com es feia antigament.

En l’elaboració del pa, la qualitat d’aquest dependrà de molts aspectes: la massa mare, la fermentació, la cocció,… Però la farina n’és l’ingredient principal, i saber escollir una bona farina és el principal pas per a que el pa tingui el resultat esperat. Utilitzant la farina mòlta a la pedra, el pa guanyarà qualitat en tots els aspectes.

Totes les farines estan disponibles en sacs de:

1kg

5kg

25kg

Tipus de farina es que pot moldre a Lo Sòl de Terme:

Farina convencional mòlta amb el nostre molí de pedra:

FARINA DE BLAT

Cereal ric en carbohidrats, vitamines (A, B, E, K), minerals, proteïnes i fibra.

FARINA FLORENCE AURORA

Farina ecològica de gran força

FARINA D’ESPELTA

És més fàcil de digerir que el blat comú. És més ric en carbohidrats, vitamines, minerals i fibra. És més escàs en grassa. S’aconsella consumir-la sense separar. Es considera el blat més antic.

FARINA DE SÈGOL

Aporta minerals, vitamines i fibra. Conté poc gluten. Amb aquest cereal la conservació del pa és més llarga. El pa de sègol és més contundent.

FARINA DE TRITORDEUM

Per a fer pa, magdalenes, pa de pessic, coques, etc.

FARINA DE KHORASAN

Les propietats són similars a les del blat o l’espelta amb la diferencia que aquest cereal conté més quantitat de minerals i proteïnes, i menys fibra al tenir la pell més fina.

FARINA INTEGRAL DE BLAT

Per a fer pa, magdalenes, pa de pessic, pizzes, etc.

FARINA INTEGRAL D’ESPELTA

Per a fer pa, magdalenes, pa de pessic, galetes, etc.

FARINA INTEGRAL DE SÈGOL

Per a fer pa, galetes, pa de pessic, magdalenes, etc.

FARINA INTEGRAL DE TRITORDEUM

Per a fer pa, magdalenes, pa de pessic, coques, pastissos, etc.

FARINA INTEGRAL DE KHORASAN

Per a fer pa, galetes, pa de pessic, pa de motlle, magdalenes, etc.

CEREALS (Blat de moro, Arròs…)